آشنايي با تاريخچه جفر قسمت اول
بسم الله الرحمن الرحيم
پيشگويي ، ارتباط با عالم غيب، فال بيني، و اموري از اين دست از تاريخچه اي به اندازه قدمت خود انسان برخوردار است.
هزاران سال است كه انسانها از هر نوع و نژاد و ملتي و در چهار گوشه جهان به اعمالي براي خبر گرفتن ازعالم غيب متوسل مي شوند واين مسائل فقط مختص به اقوام قديمي و زمان گذشته نيست .بلكه هم اكنون هم وجود دارد و اتفاقا طرفداران پروپا قرصي در تمام دنيا نيز دارد.و شما اگر به دورو برخود نگاهي بيافكنيد در همه جا مي توانيد اثري از آن را مشاهده كنيد.
هر مجله و روزنامه اي يك ستون ثابت به نام فال روزانه يا هفته را دارد. هر روز كتب جالبي دراين باب درتمام دنيا به نشرمي رسد كه بيشترين خريدارها را نيزدارد. عده زيادي دردنيا پيشگويي را شغل خود قرارداده و ازاين طريق ارتزاق مي نمايند. مردم هم براي اطلاع از امور مخفي و مورد علاقه خود به آنها مراجعه مي كنند. حتي گاهي دراخبار مي شنويم كه، بزرگترين سياستمداران دنيا با فال بينان مشورت مي كنند.
ازگذشته هاي دور متخصصين اين علم، پيشگويي رابا روشها وسايل وامكاناتي چند مانند: فرو رفتن درحالت خلسه وكشف اخبارغيبي درحالت مكاشفه، احضارارواح مردگان،احضاراجنه ويا ارتباط با روح حيوانات سمبليك مانند خرس وعقاب وغيره و يا با اتحاد روحاني با قواي طبيعت ويا با استفاده ازاستخوان حيوانات ومردگان، نگاه كردن به حركت ابرها درآسمان،گوش دادن به صداهاي محيط، نگاه كردن به امعاء واحشاي حيوانات قرباني شده،استفاده ازسرب و ذوب كردن و ريختن آن در كاسه آب،خيره شدن به آتش و يا جامي پر از آب،استفاده از شمع و كارتهايي كه روي آنها نقوشي حك شده ويا با دهها روش ديگر انجام مي داده اند.
بعضي ازاين روشها شايدهميشه به نتايج دقيقي منجرنمي شدند.اما در كمال حيرت روشهايي هم بوده اند كه به نحو باور نكردني دراكثرمواقع اخبار صحيحي از آينده و اتفاقاتي كه قرار است بعد ها روي دهد را براي مراجعين بازگو مي كردند.
از تمام اين روشها دردين اسلام دو علم «رمل» و« جفر» از طرف بزرگان و علما پذيرفته شده و مي توان به نتايج حاصل ازآنها اعتماد كرد.از بين اين دو، « رمل » را معجزه حضرت دانيال نبي ( ع )وعلم بسيارشگفت انگيز« جفر» را نيز شاهكار مولي اميرالمومنين حضرت علي ( ع ) مي دانيم و به صحت آن يقين داريم.
حال چون اين وبلاگ مربوط به علم «جفر» مي باشد.لذا مختصري درباره تاريخچه آن مطالبي را بيان مي كنيم.
تاريخچه علم جفر از گذشته تا كنون
تاريخچه اين علم به زمانهاي بسيارقديم برمي گردد و علي رغم اينكه نوشته ها و يا مدارك مستندي دراين باب دردست نيست ،اما با حدس و گمان و استفاده از تواريخي كه در آن در باره ي اسرار علمي ملل قديم بحث شده مي توان ردپاهايي در اين باره يافت.
اما بايد به اين نكته مهم هم توجه داشته باشيد كه تاريخچه جفر به دو دوره قبل و بعد از اسلام تقسيم ميشود.همچنين بايد بدانيد ،جفري كه هم اكنون اساتيد مسلمان چه عرب وغيرعرب به كار مي برند،ازنظرماهيتي،بطور كل با نوع ديگري از جفر كه جادوگران و ساحران آفريقايي و يا دانشمندان علم حروف ازجمله كاهنان يهودي و برخي از كشيش هاي مسيحي با آن آشنا هستند تفاوت ماهيتي دارد و گرچه بصورت ظاهرهردوي اين شيوه ها براي كاريكساني مورد استفاده قرارمي گيرند اما منبع كسب اطلاعات آنها با هم يكي نيست و ما اين مسئله را در بخش « آشنايي با ماهيت و حقيقت جفر» بطور مفصل بيان خواهيم كرد.انشاءالله.
همانطوركه اشاره شد، از زمانهاي كهن، مصريان،ايرانيان و يونانيان و حتي ملل آسياي دوربا اين علم آشنا بوده ودر هر جايي به نامي خوانده شده است.و مهمتر از همه اينكه چون اين علم در زمره دانشهاي سرّي به شمار مي آمده، بهمين دليل فراگيري آن فقط اختصاص به طبقه افراد مذهبي داشته و بهمين دليل چون عامه مردم چيزي در اين باره نمي دانستندو حتي تاريخ نگاران هم مطلبي در اين باب نشنيده بودند، بهمين جهت است كه در تاريخ ملل دنيا كمتر در اين باره سخني بر زبان آمده است.
علم جفريا حروفي كه دانشمندان كهن با آن آشنا بودندبطور كل از دو طريق به دست آمده بود.
1- اين علوم باقي مانده دانشهايي بود كه پيامبران و انسانهاي خدايي به تعدادي از خواص آموخته بودند و دست به دست وبه طريقه سينه به سينه درطول تاريخ مي چرخيد وانتقال مي يافت.( اين مطلب با استناد به آيات قرآن بيان مي شود. رجوع كنيد به داستان سليمان و بلقيس و آوردن تخت وي)
2- علومي نيز از طريق شيطان به تعدادي از بندگان گمراه آموخته شده بود كه همواره در طول تاريخ ازآن به نام « جادوي سياه » نام برده مي شود.( اين مطلب نيز با استناد به آيه 102از سوره بقره بيان مي شود).
اين خيلي مهم است كه شما بدانيد جفري كه با آن سروكارخواهيد داشت از چه نوعي است و همچنين بايد منشأ آن را نيز درست بشناسيد.
چون در بحث ماهيت جفر اين موضوع را به تفصيل مورد بررسي قرار داده ايم، لذا دراينجا فقط از نظر تاريخي مسائلي را عنوان مي كنيم.
جفر بعد از اسلام
گفته مي شود، در جريان جنگ خيبر كه قلعه يهوديان به دست مسلمين سقوط كرد در خزانه آنها الواح يا نوشته هايي يافت شد كه درون پوست بزغاله نگهداري مي شدندو چون رسول مكرم اسلام (ص) از خزانه دار يهود در باره آنها سؤال كرد وي درجواب عرضه داشت كه اينها علم علماي يهود است وازجمله آنها علم حروف يا جفر بود كه حضرت علي ( ع ) قواعد آنها را به زبان عربي برگردانيده و به توسط ايشان اين علم در بين معدود افرادي برگزيده و خاص نشر يافت. والله اعلم
بهر حال آن چيز كه مسلم است اين است كه جفرحقيقي ازخاندان نبوت و امامت منتشرگشته وبراي شيعه علوي فقط ازاين راه دريافت آن ميسربوده و بقيه راهها شيطاني است.بعضي ها درمقام اعتراض مي گويند: ائمه ما چه احتياجي به اين علم دارند؟ آنها خود عالم به غيب هستند.
در پاسخ بايدعرض كنم كه اين حرف درست نيست. ائمه معصومين هم براي علم ارزش قايل بودند درغيراين صورت كودكان خود را به مكتب ونزد استاد نمي فرستادند.زيرا كه كدام استاد است كه بتواند در علم بر مقام امامت پيشي بگيرد. اما آن بزرگواران براي نشان دادن ارزش علم حتي پاداشهاي گزافي به معلمان فرزندان خود مي دادند حتي در برابر آموزش فقط يك سوره كوتاه مانند سوره حمد از قران كريم.
از طرفي امام معصوم بايد به تمامي علوم زمان خود مسلط باشد واين ازاعتقادات ماست.مگرما طب الصّادق و طب الرّضا نداريم. پس به نظر حقير هيچ منافاتي ندارد كه امام معصوم داراي اين علم باشد.هرچند كه احاديث مفصلي هم در اين باب نقل شده كه علاقه مندان به علم جفر لابد از مضمون آنها مطلعند.
ازجمله اين احاديث،حديث معروفي است كه امام رضا ( ع ) درباره پذيرش ولايت عهدي مأمون به آن ملعون اظهارداشتند كه : . . . . . هر چند كتاب علم جفرو جامعه گواهي مي دهد كه اين كار به سرانجام نمي رسد.
و يا احاديث متعددي از امام جعفر صادق ( ع ) نيز در اين باب داريم. حتي يك تعريفي هم در باره جفر هست وآن اين است كه : حرف ( ع ) درنام مبارك (جعفر) اشاره به اين دارد كه 70 سال ( عدد كبيرابجدي اين حرف است ) از زمان حضرت علي ( ع ) كه اولين كسي بود اين علم را بيان فرمودند تا زمان امام صادق ( ع ) طول كشيد.
بهرحال وبه هرروي،علم جفردرطي صدها سال توسط علما ودانشمندان بزرگ دين به شكل سينه به سينه ازاستادي به شاگردي انتقال يافته ودراختفاي آن نيز سعي بليغ مبذول مي داشتند تا دست نامحرم به آن نرسد. و بهمين جهت تا سالهاي سال دراين باره كتابي نوشته نمي شدوهركس دانسته هاي خود را به صورت شفاهي به ديگران انتقال مي داد و در اين بين هراستادي به نوبه خويش در تكميل آن كوشيده وبه همراه تعاليمي كه از استاد خود فراگرفته بود،روشها و تجربيات خود را نيزدر اختيار نسل بعدي قرارمي داد.متأسفانه بدليل همين نبود مدارك مكتوب است كه ما نمي دانيم چه كسي براي اولين باراين علم را درميان دانشمندان فارسي زبان نشرداد و ياروشهايي را كه هم اكنون جفاران استفاده مي كنند به آنها آموخت.
از استادان برجسته اين علم درگذشته مي توان از: شيخ محي الدين عربي كه نابغه و اعجوبه اين فن بوده وهمچنين، شيخ بهايي رحمة الله ،بايزيد بسطامي، شيخ ابوسعيد ابي الخير، حسين اخلاطي، علامه دهدار( پدر وپسر)و ميرداماد كبير نام برد. البته صدها استاد ديگر نيز بودند كه ذكر نام همه آنها به طول خواهد انجاميد.
به دليل ماهيت كاملا سرّي اين علم، درحال حاضرهم اساتيد بزرگي در كشور ما وجود دارند كه چون مايل نيستند كسي آنها را بشناسد بهمين دليل ناشناس باقي مانده اند.لذا نمي توان گفت كه چند نفر درايران از اين علم مطلعند.
درهمين تهران خودمان شايد دهها نفر باشند كه در اين علم به درجه استادي كامل رسيده باشند اما حتي افراد خانواده آنها هم از اين موضوع باخبر نباشند. بهرحال هر كس شيوه خود را دارد و هر گونه كه صلاح مي داند عمل مي كند.